Nieuws

Spoed gezocht instructie!

Black fotoshoot 

Zondag 15 oktober gaan wij voor de stichting een black fotoshoot organiseren.

Marieke gaat voor ons foto's maken. Samen met je paard en alleen je paard.

Wil je met je lievelingspaard van de stichting op de foto, dan zijn de kosten 30,- voor 3  digitale foto's . 

Heb je een eigen paard en wil je daarmee op de foto, dan zijn de kosten 35,- voor 3 digitale  foto's.

Voor elke fotoshoot gaat 20-, naar de SPGF . 

 

Wil je ons sponseren en leuke foto's met je paard en van je paard geef je dan nu op via de website of aanmelden@spgf.nl 

Onze nieuwe folder 

 

pony pimpen

Met zijn tweeën een pony versieren en daarna op de foto hoe leuk is dat.

tussendoor even lekker pauze met limonade en wat lekkers.

ook krijgen jullie paardensnoepjes om aan de paarden te geven.

Rijd je niet bij ons paard ? geen probleem de activiteit is voor iedereen toegankelijk.

 

Datum: 18 mei

Tijd: 14:00 tot 16:00

Kosten: 17,50 per persoon  

Dauwtrap rit . 

Wij gaan de eerste pinksterdag een dauwtrap Rit organiseren .

Van 6:00 tot 7:00 voor gevorderden stap draf en galop

Van 7:00 tot 8:00 voor half gevorderden ruiters met alleen stap en draf .

Na de rit koffie, thee en wat lekkers

Kosten 35,- pp

Rijd je geen paard bij ons maar wil je wel graag gezellig mee meld je aan ! ( wel word er gekeken naar het rij niveau van de ruiter )

Zijn er vragen of wil je aanmelden mail dan naar.

Aanmelden@spgf.nl

Vol = vol

cheque voor de spgf

Tijdens een goed bezochte businessmeeting bij Beachclub NU zijn op donderdag 1 september cheques uitgereikt aan een drietal maatschappelijke organsaties. De winnaars in de verkiezing Onderneming van het Jaar 2021 hadden een cheque ontvangen van de gemeente Dronten die zij ter beschikking mochten stellen aan een zelf gekozen goed doel uit onze gemeente.

Detaillist van het Jaar Anemoon reikte de cheque uit aan Stichting Paardrijden Gehandicapten.

de Cheque van €500,- werd uitgereikt aan onze ruiter Irma die rijd op de donderdagavond en haar begeleidster Hannie . Jaap de voorzitter van de stichting was ook aanwezig.

Als klap op de vuurpijl heeft de fam. Manders de cheque verhoogt naar €1000.

hier zijn wij super blij mee bedankt ! 

Met spoed op zoek naar vrijwilligers!

Voor de Donderdagavond van 19:00 tot 20:00 en de zaterdag morgen zijn wij met spoed op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met de lessen. Als het nodig is het poetsen en opzadelen van het paard, begeleiden tijdens de les en na de les weer afzadelen en verzorgen. 

Wie lijkt het leuk om te helpen ?

voor meer informatie kan je altijd contact opnemen via aanmelden@spgf.nl

Pensioen  

Vanaf vandaag zijn sieta en Zilva echt met pensioen op hun nieuwe locatie . Wij gaan ze heel erg missen maar ze hebben het verdiend !

Sieta en Zilva 

Na jarenlang ons geholpen te hebben in de lessen. Hebben wij besloten om sieta en Zilva hun een welverdiende pensioen te gunnen . Ze gaan samen naar een zorgboerderij waar ze nog alle aandacht krijgen maar geen harde werk meer hoeven te verrichten. Wij gaan ze erg missen maar ze verdienen het ! Zaterdag is er de mogelijkheid om nog even afscheid van ze te nemen vanaf 10:30 tot 11:30. Iedereen is van harte welkom. 

 


Onze stichting heeft lessen met ruiters die hulp krijgen van onze vrijwilligers, maar ook ruiters die zelfstandig rijden. Stap, draf en galop !

Fancy Fair !

Wat was het gezellig gisteren met de Fancy Fair. Wij hebben ong. 400 euro opgehaald dankzij iedereen die gisteren gekomen waren en de mensen die stonden met hun spulletjes. Hartstikke bedankt allemaal hiervan kunnen wij weer nieuwe spullen aanschaffen voor de paarden. Alle vrijwilligers die gisteren geholpen hebben ook dikke pluim voor jullie, zonder jullie hadden wij dit niet kunnen realiseren !!! 

 

Waren jullie gisteren niet aanwezig maar willen jullie ons toch nog steunen, Er zijn nog paardensnoepjes te koop voor 1,00 euro per zakje .

Voor meer informatie stuur een mail naar aanmelden@spgf.nl.

 

Fancy Fair 30 April 2022

Save the date! 

 

Zaterdag 30 april 2022 van 12.00 tot 17.00, organiseren wij een Fancy fair! 

Deze Fancy fair staat in teken van: Steun onze stichting!

Wij organiseren diverse activiteiten waar deel aangenomen kan worden. Onder anderen; rommelmarkt, ponyrijden, frietkraam, hoefijzer versieren en nog veel meer!

 

Wil je zeker zijn dat je aan alle activiteiten kan deelnemen? Meld je aan via aanmelden@spgf.nl 

Wil je zelf op de rommelmarkt staan? Dit kan, hiervoor vragen wij een vergoeding van €5,- Meld je hier voor ook aan bij het bovenstaande e-mailadres!

 

Wij hebben er zin in, tot dan! 

 

Lees meer »

Plaats paarden bij nieuwe manege

Hierbij het persbericht dat vandaag in de Drontenaar staat.

De laatste weken hebben wij als bestuur van SPGF veel overleg gehad over de verplaatsing naar de Wisentweg. Het is nu duidelijk dat de paarden van SPGF bij Paardencentrum Dronten gestald gaan worden. De paarden moeten dan voor elke les naar de nieuwe manege gebracht worden. We zijn nog met de gemeente in overleg hoe dit zo veilig mogelijk kan.

Het is nog niet duidelijk wanneer we uit de huidige locatie weg moeten. Waarschijnlijk wordt dit eind juni duidelijk. Als hier meer duidelijkheid over is laten we het weten.

Lees meer »

45 jarig bestaan SPGF

We hebben een leuke paas actie verzonnen om onze Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland die dit jaar 45 jaar bestaat onder de aandacht te brengen! Om van deze actie een succes te maken hopen we natuurlijk dat er vrijwilligers zijn die net zo enthousiast als wij zijn geworden  en graag op zaterdag 3 april willen komen helpen! 

 

We komen met deze actie ook in de Drontenaar en zullen het ook op Facebook gaan promoten. 

 

Fotoshoot 

Zonder lessen liepen de afgelopen maanden de kosten gewoon door. De paarden en pony’s moeten immers verzorgd worden, moeten eten en drinken. Een paard eet per dag voor ongeveer tien euro aan voer op. Om dat te kunnen bekostigen houdt de stichting op de zaterdag voor Pasen een actie. Op zaterdag 3 april kan iedereen in de Flevomanege op de foto met zijn of haar lievelingspaard. Belangstellenden mogen ook zelf een huisdier meenemen voor een fotoshoot. „Voor vijf euro maken wij een mooie portretfoto van jou en je maatje.” De fotoshoot wordt verzorgd door professioneel fotograaf Wendy Ceelen van het bedrijf: ‘de mooiste momenten fotografie’ . Zij is aanwezig van 9:30 tot 17 uur. 

 

Belangstellenden moeten zich van tevoren wel even opgeven.

 

Crowdfunding 

Behalve deze foto-actie is de stichting ook met crowdfunding gestart. Het publiek wordt gevraagd om bijvoorbeeld voor één dag het eten van één paard te betalen.  Onze belangrijkste medewerkers, dat zijn onze paarden. Ook hun werk is van de ene op de andere dag gestopt. Voor de kosten van onze paarden en pony’s krijgen we geen ondersteuning. Daarom vragen wij namens onze paarden om steun.”

 

45 Jaar 

De fotoshoot en de crowdfunding zijn niet alleen bedoeld om geld te verdienen. Het is ook een manier om weer eens onder de aandacht van de Drontenaren te komen. Bovendien is het een activiteit in het kader van het 45-jarig bestaan van de stichting: “Want dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan!”

 

Informatie

Opgeven voor de fotoshoot: spgffoto@outlook.com

Crowdfunding: https://getfunded.nl/campagne/14784-help-ons-stichting-paardrijden-gehandicapten-flevoland-de-paarden-te-voeren

Vrijwilligers: info@spgf.nl

Lees meer »

Website gaat live!

01-07-2019

Per 1 juli is deze website van SPGF live gegaan. Wilt u meer weten over SPGF lees dan vooral verder.